Z nami wygrasz z nadwagą i otyłością.

Rozmiar tekstu
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Jestem załamana, muszę schudnąć 20 kg
(1 wejść) (1) Gość
W dół
Odpowiedz
Nowy wątek
Strona: 12
TEMAT: Jestem załamana, muszę schudnąć 20 kg
Jestem załamana, muszę schudnąć 20 kg 2 lat(a), 3 mies. temu  
Od czego mam zacząć? Czy to wogóle mozliwe, żeby tyle schudnąć. Mam 17 lat, wczoraj w szkole sie zwazyłam i zmierzyłam i okazało sie, że mam aż 20 kg nadwsagi, nie myslałam, ze aż tak dużo. Nie mam w domu wagii, żeby sie nie stresowac, bo wiem, że jestem za gruba, a tu taki szok. W tej chwili ważę 82 kg, jestem dość wysoka, ale to tylko pogarsza sprawe bo wyglądam jak babochłop:( Czy powinnam najpierw udać sie do lekarza, czy mogę sie odchudzac na własną reękę? Co o tym sądzicie?
Wpisz kod   
Zauważ, choć paski z kodem i Buźki nie są wyświetlane, można korzystać z BBCode i ikon emocji
Basia

Reply Quote

O:Jestem załamana, muszę schudnąć 20 kg 2 lat(a), 2 mies. temu  
Nie martw się, 20 kg to jeszcze nie jest aż tak żle. Mnie się udało schudnąc 25 kg, wogóle to nie było takie straszne, jak myslałam, zanim się zabrałam za odchudzanie, wydawalo mi sie, że chyba nidgy nie schudnę, ale... Wzięłam się za siebie, nie powiem, byłam najpierw u lekrza, wiec tobie tęz to radzę, zbadalam się, czy jestem zdrowa, żeby przejśc na dietę, okazało się , ze tak. Potem żmudne 14 miesięcy odchudzania, 25 kilo zrzucone, a zostao mi jeszcze okolo 5 kg. N arazie zrobiłam sobie malą przerwę, nie objadam się oczywicie, ale zaniechalam częstych ćwiczen, cwiczę tylko raz w tygodniu, nie trzymam sie restrykcyjnie diety, jak dotychczas udaje mi sie utrzymac wagę od 2 miesięcy, to nie takie straszne odchudzić się, trzeba tylko znaleźć dobrą motywację. Życzę powodzenia.
Wpisz kod   
Zauważ, choć paski z kodem i Buźki nie są wyświetlane, można korzystać z BBCode i ikon emocji
Stokrotka

Reply Quote

O:Jestem załamana, muszę schudnąć 20 kg 2 lat(a), 1 Miesiąc temu  
Ja bym proponował rozpocząc od konsultacji z lekarzem, trenerem fitnessu i wziąć udział w jakimś turnusie odchudzającym tak na dibry poczatek, w taki spsoób zaczęła swoją walke z nadwaga moja zona, a schudła w sumie 32 kg. Powodzenia zycze.
Wpisz kod   
jarek

Reply Quote

O:Jestem załamana, muszę schudnąć 20 kg 1 Rok, 11 mies. temu  
Trzeba stosować dietę zamiennie z "normalnym" odżywianiem, wg mnie to jedyna droga, żeby schudnąć i nie zwariować. Człowiek na diecie nagle ma ochotę na wszystkie samkołyki tego świata,po diecie zaczyna stopniowo wracać do swoich nawyków i koło się zamyka. Żeby sie skutecznie pozbyc nadwagi, trzeba przez kilka dni byc na diecie, a potem jeść normalnie, potem znowu dieta i tak az do skutku, ja to stosowałam i jakoś udaje mi się chudnąć.
Wpisz kod   
Baśka

Reply Quote

O:Jestem załamana, muszę schudnąć 20 kg 1 Rok, 6 mies. temu  
a do jakiego lekarza mam się udać błagam pomóżcie
Wpisz kod   
aga

Reply Quote

Do dietetyka, gastrologa, zależy, czy masz problemy ze zdrowiem czy nie
Wpisz kod   
iza

Reply Quote

A musisz iść do lekarza? Ja się zaczęłam odchudzać, kiedy zaczynałam, to miałam 26 kilo nadwagi, wg jakichś tam norm oczywiście. Udało mi się już zrzucić 15 kilo i dalej się odchudzam. nie byłam u lekarza, jestem młoda i zdrowa, po co mi lekarz? To tylko kolejny stres.Osobiście wolałam się ws;pomóc tabletkami, stosuje też dietę i 2 razy w tygodniu ćwiczę do bólu.To już trwa pół roku i deje efekty.
Wpisz kod   
Milenka

Reply Quote

O:Jestem załamana, muszę schudnąć 20 kg 1 Rok, 1 Miesiąc temu  
Ja jestem w trakcie kuracji odchudzającej, schudłam już 16 kilo. Mam do zrzucenia jeszcze ok.20. Tak więc jeszcze nawet na półmetku nie jestem. Najtrudniejsze będą święta, aż się boję, że nie dam rady wytrwać. Dietę zaczęłam latem wtedy łatwiej sie odchudzać. Jeszcze żadnych świąt na diecie nie obchodziłam. Jak sobie z tym radzicie?
Wpisz kod   
Jelly

Reply Quote

O:Jestem załamana, muszę schudnąć 20 kg 1 Rok, 1 Miesiąc temu Oklaski: 0
Mogę wiedzieć jaką dietę stosujesz?I czy dodatkowo coś ćwiczysz? a może jakieś tabletki na odchudzanie stosujesz jeszcze?
Wpisz kod   
basia72
Fresh Boarder
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Reply Quote

O:Jestem załamana, muszę schudnąć 20 kg 1 Rok, 1 Miesiąc temu  
Ćwiczę, ale niekonsekwentnie, bo nie zawsze mam czas. Nie chodzę na żadne zorganizowane zajęcia, po prostu jeżdżę na rowerze i uprawiam domową gimnastykę. Od czasu do czasu wspomagam się jakimś farmaceutykiem, oczywiście bez recepty, poprawiającym przemianę materii, ale nie cały czas tylko robię m-c przerwy np.Jak już wydam trochę kasy na wspomaganie chudnięcia, to mam jakby większą motywację, żeby trzymać dietę. Zresztą wtedy trochę rozluźniam celowo, w końcu preparat ma za mnie działać
Wpisz kod   
Jelly

Reply Quote

Do góry
Odpowiedz
Nowy wątek
Strona: 12